Maison du Peuple d’Europe

Maison du Peuple d’Europe

Pour une Europe citoyenne et solidaire

 

WELCOME PATATAS PROJET – NL

Welcome Patatas

Op 14 oktober 2023, op het Jean Reyplein, als onderdeel van de opendeurdag van de Europese instellingen, worden alle Brusselaars, ongeacht hun afkomst, vanaf 12.00 uur uitgenodigd voor een evenement van interculturele ontmoetingen rond een participatief debat, proeven en participatieve muziek.

Welcome Patatas – Feest van ontmoeting, mixen, complementariteit

Participatief debat

Het gaat erom een ​​debat op gang te brengen tussen Brusselaars, expats, migranten waarbij de mens centraal staat en dat het belang van woord en beeld voor identiteit en stereotypen onderstreept. Omdat leren praten en met elkaar omgaan de eerste stap is om anderen te accepteren en erbij te betrekken.

Warme maaltijd & koud drankje

Daar zal de warme maaltijd zijn, uitgedeeld door de officiële bedienden bij het buffet. Bij deze gelegenheid zullen we tafels en stoelen plaatsen. De maaltijd wordt gewaardeerd tegen een kostprijs van 5 euro. De prijs van de maaltijd voor mensen in kwetsbare situaties (werkloos, dakloos, ongedocumenteerd) wordt geschat op 1 euro. Wat de drankjes betreft, deze zullen in rekening worden gebracht, maar we zullen het systeem van verloren drankjes opzetten.

Water is gratis voor iedereen

Participatief concert

De artiesten (mannen en vrouwen) zullen de avond opvrolijken, ons laten proeven van hun muziek en proberen de kunst van de ander te mixen.

Ze zingen liedjes die zijn voorgesteld door het publiek dat heeft deelgenomen aan een creatieve slamworkshop. Van het gehuil van de kunst gaan we naar een universele boodschap van rechtvaardigheid en gelijkheid. Dit is een slamworkshop voor het schrijven van liedjes of het componeren van muziek. Deelnemers worden uitgenodigd om de teksten aan te passen die de muzikanten vanaf 19.30 uur op het podium zingen.

English
Français
Vlaamse
click for more info - cliquez pour plus d'informations

Leave a Comment

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

French